esmaspäev, 24. november 2008

Fay Weldon "Mis teeb naised õnnelikuks"

Eneseabiraamatud ei kuulu just minu igapäevase lektüüri hulka, nii et ma ei tea - äkki nad ongi kõik sellised? Fay Weldoni "Mis teeb naised õnnelikuks" oli igatahes imelik. Juba esimeses peatükis teatas autor, et maksimaalne aeg, mil naised õnnelikud saavad olla, on kümme minutit. Sest peale seda tulevad süümepiinad ja kahtlused. Ülejäänud leheküljed ta ainult kinnitas sedasama. Kokkuvõtteks - naised ei saagi kunagi õnnelikuks. Lisaks on see minu loetutest esimene raamat, mis soovitab naistele muuhulgas teeselda orgasmi ja petta oma abikaasat. Aga kui see kellegi õnnelikuks teeb, siis muidugi - eesmärk pühendab abinõu.

Tutvustus ütleb raamatu kohta nii:
Tuntud vaimukas ja sõnaosav kirjanik Fay Weldon püüab oma raamatus aru saada, kuidas võiksid naised õnne saavutada. Ta pakub omaenda kogemusel põhinevaid lahendusi ning vaatleb, kuidas mõjutavad seda õnnetunnet meie elud, töökohad, perekonnad, kehad, ihad, kõlblus ja kohustused. Oma arvamuste illustreerimiseks on ta lisanud raamatusse teravmeelseid mõistujutte. Raamatut läbib küsimus, kas sa saad õnnelikuks, kui sa oled hea. Või on vaja veel midagi muud?
Tutvustus on muide väga tabav - just selline see raamat ongi. Autor kirjutab seda, mida ta ise kogenud on. Aga kas seda just lugeda maksab, on iseasi.

Tõlkinud Krista Suits

Teised kirjutavad:
Aigi Viira, Õhtuleht
Ahto Muld, Keskus

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar